Transfervrije Milovanovic tekent bij SC Heerenveen

Heerenveen neemt transfervrije verdediger over van Ajax: 'Alle vertrouwen in'

11 juli om 12:44
Laatste update: 11 juli om 15:14

SC Heerenveen heeft de transfervrije Mateja Milovanovic aangetrokken. De 20-jarige verdediger komt over van Ajax en heeft in Friesland een contract getekend voor twee seizoenen.

Milovanovic begon zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar op veertienjarige leeftijd besloot hij om te verkassen naar Ajax, waar hij alle jeugdelftallen doorliep en zijn debuut maakte in het betaald voetbal namens Jong Ajax. Ook debuteerde Milovanovic voor Servië O19.

"Mateja is een linksbenige verdediger die zowel centraal achterin als op de linksbackpositie uit de voeten kan", vertelt algemeen directeur Ferry de Haan in gesprek met de clubkanalen. "Hij is een technisch vaardige speler die de linies goed kan verbinden. De afgelopen jaren heeft hij te maken gehad met blessureleed, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat hij zich met zijn talent bij ons verder kan ontwikkelen."

Bij Heerenveen is Milovanovic de vijfde versterking voor komend seizoen. Eerder maakten Sam Kersten, Levi Smans, Danilo Al-Saed en Amara Condé de overstap naar Friesland.