Van Amersfoort verlaat Heerenveen: 'Altijd een gewaardeerde kracht geweest'

Heerenveen neemt opnieuw afscheid van kind van club: 'Altijd gewaardeerd geweest'

11 juli om 14:29
Laatste update: 11 juli om 14:41

SC Heerenveen heeft afscheid genomen van Pelle van Amersfoort. De 28-jarige aanvallende middenvelder annex spits tekent voor twee seizoen in Qatar. 

De Friezen hebben overeenstemming bereikt met Al-Shahania SC over de transfer van Van Amersfoort, die na twee periodes in Heerenveen weer kiest voor een buitenlands avontuur. Het is niet bekend hoeveel geld er met de deal gemoeid is.

"Pelle is voor ons een zeer gewaardeerde kracht geweest en kan persoonlijk terugblikken op een goed seizoen, waarbij hij als spits de dubbele cijfers heeft aangetikt", aldus algemeen directeur Ferry de Haan. "We willen Pelle bedanken voor zijn tijd bij de club en wensen hem uiteraard een heel mooi en succesvol avontuur toe." 

Van Amersfoort maakte in 2014 zijn debuut in Heerenveen 1 en vertrok in 2019 naar het Poolse Cracovia Kraków. Eind 2022 keerde hij terug in het Abe Lenstra Stadion voor een tweede periode in Friesland. In totaal speelde Van Amersfoort 159 duels in het blauw-wit van sc Heerenveen. Daarin was hij goed voor 28 treffers en twaalf assists. Met tien doelpunten in de competitie en drie in de beker kroonde van Amersfoort zich afgelopen seizoen tot clubtopscorer van Heerenveen.