Nesto Groen van Feyenoord naar Excelsior

Excelsior heeft beet en plukt spits weg bij buurman Feyenoord

11 juli om 17:46
Laatste update: 15 juli om 08:16

Excelsior heeft zich versterkt met Nesto Groen. De negentienjarige spits komt over van buurman Feyenoord en tekent in Kralingen een contract voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen. 

"Wij zijn blij met de komst van Nesto. We volgen hem al langer omdat hij volgens ons echt past bij Excelsior", vertelt technisch manager Niels van Duinen. "Nesto is iemand die een Nederlandse voetbalopleiding heeft gehad, intrinsiek gemotiveerd is om beter te worden en graag bij Excelsior wil voetballen om zichzelf verder te ontwikkelen. Hij is een jongen met scorend vermogen, die toe was aan deze stap. Wij kijken ernaar uit om de komende jaren samen aan zijn ontwikkeling te werken."

Ook Groen kijkt uit naar zijn periode in Kralingen. "Ik heb een heel goed gevoel bij Excelsior. Ik heb vandaag voor het eerst meegetraind en dat ging hartstikke goed. Ik merkte meteen dat iedereen hier kort op elkaar zit. Excelsior is een warme club. Dat had ik al gehoord van Lennard Hartjes en dat heb ik vandaag zelf voor het eerst mogen ervaren."

Groen doorliep sinds 2013 alle jeugdelftallen van Feyenoord en maakte in oefenwedstrijden zijn eerste minuten voor Feyenoord 1. Na elf jaar in Rotterdam-Zuid kiest de jonge aanvaller voor een nieuw avontuur. "Het is een heel goede stap voor mijn ontwikkeling om voor Excelsior te kiezen. Ik wist dat de club mij al langer volgde en in de zomervakantie heeft Excelsior zich gemeld. Daarna is het snel gegaan, vooral ook omdat ik hier zelf een heel goed gevoel bij heb."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!