Inter wint Supercoppa Italiana

25-08-2008 01:47

Aankoop Sulley Muntari opende de score in het Stadio Giuseppe Meazza met een doeltreffende rebound in de 20e minuut. Inter, met Zlatan Ibrahimovic in de basis, verspeelde die voorsprong een kwartier na rust. Daniele De Rossi was verantwoordelijk voor de loeiharde gelijkmaker. De Giallorossi kwamen overigens binnen de lijnen met de kerverse aankopen John Arne Riise en Julio Baptista

Mario Balotelli leek zeven minuten voor het einde de supercup in Milaan te houden, maar een kopgoal in extremis van Mirko Vucinic gooide echter roet in het eten. Kort voor de start van de verlenging maakte Francesco Totti zijn langverwachte rentree.

De extra dertig minuten stonden bol van de tikjes breed en lange halen vooruit. Zonder echt grote kansen moesten strafschoppen na 120 minuten voetbal een winnaar opleveren. De Nerazzurri trokken uiteindelijk aan het langste eind in de spannende penaltyreeks door missers van superster Totti en de Braziliaan Juan.

De 8-7 einduitslag zondagvond betekent voor Roma-coach Luciano Spaletti de eerste kater van het seizoen.