City ontsnapt tegen tiental Newcastle

21-10-2008 02:03

Al na een klein kwartier spelen kwam City op voorsprong nadat het een controversiële strafschop cadeau kreeg. Habib Beye vloerde Robinho, maar speelde de bal. Arbiter Rob Styles wilde echter niets van de protesten van The Magpies weten en wees naar stip. Beye kreeg tevens de rode kaart gepresenteerd. De Braziliaan zelf schoot vanaf elf meter raak: 1-0.

Vlak voor rust vocht Newcastle United zich met tien man terug in de wedstrijd. Het was Shola Ameobi die doelman Joe Hart met een geplaatst schot passeerde: 1-1. Een kwartier na de thee mochten The Magpies opnieuw juichen toen Richard Dunne een corner van Geremi in zijn eigen doel werkte: 2-1.

Lang zag het er naar uit dat Newcastle United eindelijk weer eens een overwinning zou boeken. Het was Ireland die roet in het eten van de Noord-Engelsen gooide. Vier minuten voor tijd liet hij goalie Shay Given kansloos: 2-2.