Groep A: Schalke eenvoudig langs PSG

23-10-2008 22:22

Paris Saint-Germain had weinig in te brengen tegen de Duitse club. Coach Paul le Guen had diverse basisspelers rust gegeven, omdat hij de competitiewedstrijd bij rivaal Olympique Marseille van komend weekend prioriteit geeft.

Al na dertien minuten kwam Schalke op voorsprong. Larrys Mabiala probeerde een voorzet van Levan Kobiashvilli weg te werken voordat Farfán gevaarlijk kon worden. Hij raakte de bal verkeerd en passeerde daardoor zijn eigen doelman Michaël Landreau.

In het vervolg van het eerste bedrijf bleef Schalke de betere partij. PSG kreef wel een goede mogelijkheid via Mateja Kezman, maar hij miste oog in oog met doelman Manuel Neuer. Het antwoord van Schalke mocht er zijn: op aangeven van Farfán schoot Kevin Kuranyi met rechts prachtig raak.

Na rust liep de thuisploeg ook nog verder uit. Halil Altintop schatte een lange pass van Benedikt Höwedes op waarde en passte de bal vanaf links naar Kuranyi. Met een hakje gaf de spits de bal terug aan Altintop, die vanaf elf meter in de lange hoek schoot.

In blessuretijd tekende Clément Chantôme nog voor de eretreffer van PSG. Kezman verlengde op zijn ploeggenoot, die vanaf vijf meter door de benen van Neuer doel trof: 3-1.