Maaskant: 'NAC heeft me nooit losgelaten'

Maaskant: 'NAC heeft me nooit losgelaten'

Gepubliceerd: woensdag 19 november 2008 om 13:59wo 19-11-2008 om 13:59

Bob Maaskant is namelijk de grondlegger van het 'Avondje NAC' zoals dat nog steeds bestaat. De Deventenaar werkte in de jaren '70 acht jaar bij NAC, als verzorger, assistent en hoofdtrainer. "Hij is toch de man van het Avondje NAC", zegt zoon Robert over zijn vader in BN/DeStem.

Robert Maaskant groeide op met de Bredase volksclub. "Ik ben opgegroeid met de verhalen over NAC. Die club heeft me daarna nooit meer losgelaten." Vader Bob merkte dat zijn zoon veel sympathie kreeg voor NAC: "Hij wilde al heel lang erg graag naar NAC."

Door de kritieken bij de aanstelling van Maaskant bij NAC deze zomer kwamen er gemengde gevoelens los bij zijn vader: "Dat wat er in begin allemaal geroepen is over Robert heeft me inderdaad pijn gedaan. Enorm veel mensen hadden al gezegd: begin er niet aan. Je kunt er alleen maar afgaan."

Inmiddels is zoonlief een succesvol trainer in Breda, gezien de goede prestaties met NAC. Verrassen doet het Bob Maaskant niet: "Het enige wat ik van vader op zoon heb overgedragen, is mijn enthousiasme. Technisch en tactisch gezien is hij veel verder dan ik ooit geweest ben in mijn tijd."

De NAC-trainer zelf is vooral opgelucht dat hij nu wordt geaccepteerd. "Natuurlijk doet het me goed dat ik hoor dat ze mijn naam scanderen", zegt de trainer, die daarbij aantekent: "Ik zie het vooral als de waardering voor het voetbal dat ons elftal speelt."

Lees meer over:NAC Breda

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws