Teruggekeerde Sarpong: Ik voel me goed

Teruggekeerde Sarpong: "Ik voel me goed"

02-12-2008 09:31

De drie selectiespelers maakten een goede indruk tijdens hun terugkeer op het speelveld. Allen kampten de afgelopen weken met een blessure. Middenvelder Aissati was vooral blij dat hij na een lange periode vol blessureleed weer eens aan de aftrap mocht verschijnen. "Heerlijk om weer een wedstrijd te spelen", aldus de afgelopen zomer van PSV overgekomen Aissati in een reactie tegenover Ajax.nl.

Trainer Adrie Koster was tevreden over de inbreng van de talentvolle technicus, die een uur op het veld stond. "Voor Ismaïl is het belangrijk om weer wat minuten te maken. Hoe hij op dit moment speelt, is van ondergeschikt belang. Van tevoren was afgesproken dat we zowel Ismaïl als Dario een uur zouden laten spelen." Aissati stond sinds 8 september langs de zijlijn met een knieblessure. Hij liet tevens operationeel een stukje van zijn binnenmeniscus verwijderen.

Cvitanich liep in het competitieduel met NEC een hamstringblessure op. De Argentijn maakte maandagavond het uur vol op De Toekomst. "Conditioneel is het goed. Het gevoel aan de bal moet nog even terugkomen", reageert Cvitanich op de officiële site van de Amsterdammers. "Voor mij is het heerlijk om weer een wedstrijd te spelen en ritme op te doen."

Ook Jeffrey Sarpong maakte zijn opwachting in het elftal van Koster. De middenvelder liep in het UEFA Cup-duel met Aston Villa een botkneuzing op. "Het duurde allemaal wat langer dan ik verwacht had. Nu ben ik weer klaar voor het grote werk. Ik voel me goed", reageerde de jongeling, die tevens de 2-0 aantekende. Als het aan Sarpong ligt is hij zondag alweer van de partij wanneer de hoofdmacht van de Amsterdammers op bezoek gaat bij FC Volendam. "De trainer bepaalt en de concurrentie is groot, maar ik ben er helemaal klaar voor."

Naast een treffer van Sarpong, schoot ook Siem de Jong raak. De derde en laatste treffer van Ajax tegen Jong De Graafschap kwam op naam van Darko Bodul.