Ronaldo droomde als kind al van Gouden Schoen

Ronaldo droomde als kind al van Gouden Schoen

02-12-2008 12:18

"Dit is een van de mooiste dagen van mijn leven. Ik heb gedroomd van deze trofee sinds ik een kind was", reageerde de verheugde Ronaldo. "Ik was niet bang dat ik niet zou winnen, want ik weet wat ik dit seizoen heb gedaan."

Ronaldo betrok ook zijn teamgenoten bij zijn succes. "Ik wil mijn medespelers bedanken. Zij hebben mij geholpen het beste uit mezelf te halen en mij in staat gesteld om al die doelpunten te maken."

Ronaldo behaalde dit jaar met Manchester United de Champions League en de Engelse landstitel. Hij maakte in het seizoen 2007-2008 in totaal 42 treffers. Na zijn indrukwekkende optreden voor zijn club had Ronaldo ook een van de sterren moeten worden van het EK in Oostenrijk en Zwitserland, maar hij verloor met Portugal in de kwartfinales van Duitsland.

Hoewel hij niet kon schitteren op het EK, werd in de aanloop naar dit seizoen volop gespeculeerd over een overgang naar Real Madrid. Ronaldo bleef echter toch bij Manchester United, waar hij sinds augustus 2003 onder contract staat. Als speler van Sporting Lissabon maakte hij in juli van dat jaar in een vriendschappelijk duel met de Engelse club veel indruk op coach Alex Ferguson. Vlak daarna haalde Ferguson hem op 18-jarige leeftijd naar Engeland.

Ronaldo miste het begin van dit seizoen vanwege een operatie aan de enkel, maar maakte sinds zijn rentree in september acht doelpunten in elf wedstrijden.