Celtic neemt in topper en stand afstand van Rangers

Celtic neemt in topper en stand afstand van Rangers

27-12-2008 16:48

Scott McDonald maakte een klein kwartier na rust de enige treffer in de Old Firm voor de bezoekers. Jan Vennegoor of Hesselink speelde aan de kant van de koploper slechts twee minuten mee op Ibrox Park.

Voor de Rangers was de wedstrijd een gemiste kans. De thuisploeg domineerde bijna de hele wedstrijd en had veruit de meeste kansen. Na tien minuten lag de bal dan ook al in het Celtic-doel nadat doelman Arthur Boruc een hoekschop in zijn eigen net stompte. De scheidsrechter zag echter een overtreding van Rangers-verdediger Kirk Broadfoot op Boruc en keurde de goal af.

Celtic kwam pas na 21 minuten in de buurt van het Rangers-doel. De inzet van Georgios Samaras was echter te slap. In de tweede helft stond de oud-Heerenveener aan de basis van de winnende treffer. De Griek tikte een lange voorzet door op McDonald, die de bal op zijn borst controleerde en met een volley verwoestend uithaalde.

Op de ranglijst is het verschil tussen Celtic en Glasgow Rangers nu al zeven punten. Na twintig wedstrijden heeft Celtic al vijftig punten.