Kritiek op Scolari irriteert Deco

Kritiek op Scolari irriteert Deco

31-12-2008 12:12

Liverpool voert de ranglijst momenteel aan. Het elftal van Rafa Benítez heeft een voorsprong van drie punten op naaste belager Chelsea. Man Utd, dat door deelname aan het WK voor clubs achterop raakte, heeft met twee inhaalduels achter de hand een achterstand van zeven punten.

Ondanks de verwachte nek-aan-nek-race weet Chelsea-middenvelder Deco zeker dat de Londenaren uiteindelijk met de titel aan de haal gaan. De Portugees is onder de indruk van de manier waarop Chelsea onder de nieuwe trainer Luiz Felipe Scolari voor de dag komt.

De laatste weken presteren The Blues echter minder. Het spel is niet meer zo flitsend als in de openingsfase van het seizoen en ook de resultaten blijven iets achter. Het komt Scolari op de nodige kritiek te staan. Onterecht zo vindt de Portugese spelverdeler.

"Scolari is niet veranderd door de kritiek. Hij is nog altijd een sterke man en zijn werkwijze is gelijk aan die van het begin van het seizoen toen iedereen nog complimenteus was", zegt Deco in gesprek met The Daily Mirror. "Het seizoen is nog zo lang. We hebben nog voldoende kansen om te laten zien wat we echt in huis hebben."

"Het belangrijkste is dat we aan het einde van het seizoen aan kop staan. Ik ben er van overtuigd dat ons dat gaat lukken. Chelsea zal kampioen worden."