Vonk wil via Friesland naar het WK in Zuid-Afrika

Vonk wil via Friesland naar het WK in Zuid-Afrika

Gepubliceerd: zaterdag 3 januari 2009 om 09:56za 03-01-2009 om 09:56

"Sportief gezien is dit voor mij de meest interessante optie. Dat zagen ze bij Ajax ook wel in. Ze hebben alle medewerking verleend om het met Heerenveen rond te maken", zegt Vonk op het digitale huis van zijn club. De doelman vond het geen verrassing dat de Friese club bij hem aanklopte. "Ik wist dat Steppe langere tijd uitgeschakeld is. De voetballerij is maar een klein wereldje. Heerenveen kent mij, ik ken de club goed, dus dan komen ze snel bij mij terecht."

Hoewel hij na zijn terugkeer bij Ajax geen duel speelde voor de Amsterdammers, was het vertrek niet makkelijk. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad bij Ajax. Bovendien had ik een uitstekende relatie met Van Basten. Ik zou na de terugkeer van Stekelenburg een iets andere rol bij Ajax krijgen. Van Basten zag het helemaal zitten. Ik heb hem teleur moeten stellen, dat is jammer, maar zo werkt het nu éénmaal in de voetballerij."

Vonk, die tussen 1998 en 2004 ook al onder de lat stond bij Heerenveen, ziet de Friese club nog altijd als 'zijn' club. "Maar er is wel veel veranderd. Van de huidige groep ken ik alleen Sibon nog. Ook in de rest van de organisatie is veel gewijzigd. Het is onvoorstelbaar hoe veel er in 4,5 jaar kan veranderen. Aan de andere kant is dat goed. De veranderingen onderstrepen dat Heerenveen niet stil zit en nog steeds groeit."

Dat hij aan het einde van de maand 39 wordt, ziet Vonk niet als een probleem. "Ik ben 38, maar leeftijd zegt niets. Of je nu 31 of 39 bent, je moet fit zijn en presteren. Ik ben topfit en ambitieus. Ik heb mijn zinnen gezet op het WK van 2010 en denk dat ik bij Heerenveen kans maak om een plaats in de selectie van Zuid-Afrika af te dwingen."

Lees meer over: SC Heerenveen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws