Barça wil Eto'o niet slijten maar binden

Barça wil Eto'o niet slijten maar binden

06-01-2009 15:03

Eto'o, die een uitstekend seizoen doormaakt in Spanje, zou in de belangstelling staan van Manchester City en Inter Milan. Met name de Engelsen zouden meer dan geïnteresseerd zijn in de goaltjesdief. Volgens de berichten wil City een bod van zestig miljoen euro neerleggen bij de Spaanse club.

"We kunnen alleen concrete aanbiedingen serieus nemen", zegt een woordvoerder van FC Barcelona in gesprek met Sky Sports. "Maar het is praktisch ondenkbaar dat Samuel deze club zal verlaten."

Ook de zaakwaarnemer van Eto'o, Jose Maria Mesalles, weet van de geruchten, maar spreekt tegen dat er reeds concrete belangstelling voor de oud-spits van onder meer Real Madrid en Real Mallorca is. "Het is normaal dat grote clubs geïnteresseerd zijn in Samuel. Op dit moment is hij echter alleen bezig met FC Barcelona."

Ondertussen hopen de Catalanen het contract van Eto'o, dat in juni 2010 afloopt, tussentijds te verlengen. "Dat is een prioriteit", stelt voorzitter Joan Laporta. "Het eerste gesprek met de speler is positief verlopen. We zijn optimistisch."