Del Piero helpt Juventus dichter bij Inter

11-01-2009 18:36

Juventus was tegen Siena de betere van de twee, maar had moeite met de eindpass. Na 33 minuten spelen zorgde Alessandro Del Piero voor de enige treffer van de wedstrijd. De spits schoot een vrije trap, na een overtreding op Pavel Nedved, fraai tegen de touwen.

Fiorentina - Lecce 1-2
Cesare Prandelli zag zijn ploeg, die het in de UEFA Cup zal opnemen tegen Ajax, flink teleurstellen in eigen huis. Al in de zevende minuut kwam Lecce op voorsprong via Guillermo Gonzalo Suarez Giacomazzi, die een voorzet tegen de netten werkte. In de 25ste minuut werd het via Felipe Melo weer gelijk. De middenvelder kopte een voorzet van Alberto Santana binnen.

Drie minuten later tekende Jose Ignacio Castillo echter al voor de 1-2 door een voorzet van Simone Tiribocchi af te ronden. Daarmee tekende hij tevens voor de eindstand van het duel. Vlak voor tijd kreeg Fiorentina-verdediger Pablo Daniel Osvaldo nog een rode kaart. Hij incasseerde eerst een gele voor het duwen van zijn tegenstander, waarna hij zijn tweede gele kaart ontving vanwege het beledigen van de scheidsrechter.