Fins kampioen test AZ-talent

Fins kampioen test AZ-talent

14-01-2009 09:42

De negentienjarige middenvelder verblijft sinds vorige week donderdag in Noord-Europa. Daar traint hij mee met de selectie van het elftal van de Nederlandse trainer Job Dragtsma. De oefenmeester, die in het verleden ook bij AZ werkte, kent de talentvolle voetballer nog uit zijn periode in Alkmaar. Komende week reist Schutz met Inter Turku af naar Rusland, waar de ploeg een internationaal voetbaltoernooi afwerkt.

Schutz, die tot voor kort uitkwam voor verschillende vertegenwoordigende elftallen, heeft enkele zware jaren achter de rug. De geboren Alkmaarder liep in korte tijd tegen een flink aantal zware blessures aan. Zo scheurde hij twee keer zijn enkelbanden, was het één keer de knieband die afscheurde en liep hij tot drie keer toe een scheur in zijn hamstring op. Nu is de jongeling echter weer helemaal fit. En dat voelt goed.

"Ik ben nu weer topfit", zegt Schutz in gesprek met VoetbalPrimeur. De speler is tevreden over het verloop van zijn stage. "Het gaat niet onaardig. Ik heb wel het idee dat de technische staf tevreden is. Ikzelf ben dat nog niet helemaal, maar ik ga in elk geval alles op alles zetten om hier een contract in de wacht te slepen." Voor het einde van de maand hoopt de middenvelder, die in Finland veel optrekt met oud-NEC-spits Guilliano Grot, te weten waar hij aan toe is.

Schutz, die in het beloftenelftal van trainer Marcel Bout veelal als rechtsback wordt gebruikt, speelt al sinds zijn twaalfde in Alkmaar. Aan die periode lijkt een einde te gaan komen, waar een doorbraak bij de Alkmaarse eredivisionist steeds verder weg lijkt te geraken. "Het niveau van AZ is de afgelopen seizoenen omhoog geschoten. Het wordt lastig om ooit in het DSB Stadion te spelen. Ik heb een prachtige tijd gehad bij AZ, maar nu is het tijd om verder te kijken."

(Foto AZjeugd.nl)