MVV en FC Emmen gelijkwaardig in lege Geusselt

19-01-2009 23:13

FC Emmen kwam na een klein half uur spelen op voorsprong. Marcel Pannekoek zette de bezoekers op aangeven van Michael van der Kruis op een 0-1 voorsprong. Via Geofrrey Verweij kwam Emmen kort voor rust bijna op 0-2, maar de 26-jarige Amsterdammer zag zijn bal op de lat eindigen.

Na rust kwam MVV via Bülent Akin op gelijke hoogte. De Turkse Belg kopte de bal na een kwartier in de tweede helft achter FC Emmen-goalie Brammer van de Drenthen. In het resterende half uur kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

In De Geusselt waren geen toeschouwers aanwezig als gevolg van een straf die werd opgelegd na ongeregeldheden rondom het duel met Fortuna Sittard van november vorig jaar. Er waren dan ook geen fans getuigen van de rode kaart die Tom Daemen ontving in de laatste minuut. De MVV'er moest vertrekken na zijn tweede gele kaart.

MVV blijft na het gelijkspel steken op de vijfde plaats in de Jupiler League, op zeventien punten achterstand van koploper VVV-Venlo. FC Emmen staat na de puntendeling op de achttiende plaats op het tweede niveau van Nederland.