Lazovic: Niet meer over titel praten

Lazovic: "Niet meer over titel praten"

21-01-2009 10:03

Ook spits Danko Lazovic beseft dat het wel een heel lastige klus gaat worden voor PSV om zich, net als de afgelopen vier seizoenen, opnieuw tot kampioen van Nederland te laten kronen. "We moeten niet meer praten over het kampioenschap. Dertien punten achterstand op AZ en tien op Ajax haal je normaal gesproken niet meer in. Daar moet je eerlijk in zijn. Eén club inhalen kan misschien nog wel, maar twee? Dat is te veel", stelt Lazovic in gesprek met AD/Sportwereld.

"Maar dat betekent niet dat we als ploeg niet moeten proberen de komende maanden zo veel mogelijk wedstrijden te winnen", gaat de Serviër verder. Lazovic is het dan ook absoluut niet eens met de stelling dat het seizoen voor PSV voorbij is. "Onzin. We moeten nog zestien wedstrijden spelen. Daarvan moeten we er zoveel mogelijk winnen. Dát is onze opdracht voor de komende weken en maanden."

Lazovic heeft zo zijn eigen kijk op hoe hij dat wil bewerkstelligen. De spits is nog altijd een groot fan van een tweespitsensysteem, waarbij hij geflankeerd wordt door Danny Koevermans. Huub Stevens kiest echter voor een spelsysteem waarin de Serviër als eenzame diepe spits acteert.

"De trainer bepaalt. Danko legt zich daar bij neer. Mijn opvatting is bekend. Ik speel, net als Danny Koevermans, liever in een systeem met twee spitsen. Je kunt in mijn visie dan aanvallender voetballen dan met maar één diepe spits."