Sollied kijkt nu al vol vertrouwen naar duel met Ajax

Sollied kijkt nu al vol vertrouwen naar duel met Ajax

25-01-2009 12:32

Sollied vergeleek het duel van zaterdag met de wedstrijd tegen Vitesse eerder dit seizoen. "Dit was een vergelijkbaar duel. Ook toen speelden we niet goed. Grote verschil is dat we nu zonder bal bleven voetballen. We gaven bijna niets weg en als dat wel gebeurde stond Brian op de goede plek. In drie duels scoren we acht maal en krijgen maar één tegen. Dat is belangrijk voor het zelfvertrouwen."

"Zonder bal zijn we op dit moment beter dan aan de bal", vervolgt de Noorse oefenmeester zijn verhaal. "Het probleem bij ons lag in de aanval en op het middenveld. We wilden te snel en leden daardoor veel balverlies."

Volgens Sollied gaat de ploeg volgende week met vertrouwen naar de Arena, waar het duel met Ajax op het programma staat. "We laten misschien nog niet ons beste voetbal zien, maar in Turkije is iets moois ontstaan. In de pauze zeiden de spelers tegen elkaar van ?we spelen misschien niet goed, maar we geven niets weg en winnen deze pot?. Dat zie je terug op het veld. Er staat een eenheid die met en voor elkaar voetbalt. In die zin is er een grote stap gemaakt."