Leverkusen en Werder bekeren door

28-01-2009 23:37

Borussia Dortmund - Werder Bremen 1-2
Claudio Pizarro (foto) kroonde zich tien minuten voor tijd tot matchwinner door op aangeven van Mesut Özil knap af te werken. De van Chelsea gehuurde spits maakte daarmee de comeback van Werder Bremen compleet. De bezoekers kwamen immers al snel op achterstand door een doelpunt van Alexander Frei, die scoorde op aangeven van Mohamed Zidan. Na ruim een uur spelen was het Hugo Almeida die met een snoeihard schot egaliseerde.

Bayer Leverkusen - Energie Cottbus 3-1
Het werd als snel duidelijk dat Leverkusen een maatje te groot was voor Energie. Nog voor rust liep de Duitse subtopper weg naar een comfortabele 3-0 voorsprong, via doelpunten van Patrick Helmes (scoorde na een mooie aanval op aangeven van Barnetta), Michal Kadlec (trefzeker uit corner van Barnetta) en Renato Augusto (succesvol na fraaie solo). Vlak voor tijd deed Ervin Skela nog wat terug middels een knap ingeschoten vrije trap.