Balende Sibon gaat knokken voor basisplek

Balende Sibon gaat knokken voor basisplek

13-02-2009 21:57

"Voor mijn gevoel ben ik nog steeds een basisspeler. Ik ga er hard voor knokken om mijn plek terug te veroveren", zegt Sibon op het digitale thuis van de Friese club. "Ik ben niet bang dat ik niet meer aan spelen toe kom, maar je wilt een basisplaats. Het is niet goed voor het zelfvertrouwen als je iedere keer maar moet afwachten of je mag beginnen of niet. Eerlijk gezegd baal ik daar soms stevig van."

Momenteel moet Sibon bij Heerenveen Viktor Elm voor zich dulden. In het duel met Vitesse werd Bonaventure Kalou boven de 34-jarige spits verkozen. "De trainer maakt andere keuze?s. Tegen Ajax heb ik goed gepresteerd, maar vervolgens sta ik er weer naast. Waarom? Ik kan het niet zeggen. Het is wel zo dat we vaker met een aanvallende middenvelder in de spits spelen en dat ben ik dus niet", verklaart Sibon.

Voordat hij zijn krabbel onder een nieuw contract bij Heerenveen zette ging er een flinke onderhandelingsperiode aan vooraf. Althans, dat dacht de buitenwereld. "Dat het lang geduurd heeft, kwam niet omdat de standpunten ver uiteen lagen. In principe hadden we het ook wel in de winterstop af kunnen ronden. Het ging om de laatste details", verduidelijkt Sibon.

Of komend seizoen ook zijn laatste jaar wordt, is voor Sibon nog onduidelijk. Op de website van sc Heerenveen geeft hij in elk geval nog geen uitsluitsel. "Als mijn contract afloopt ben ik 36. Als ik me dan nog fit voel en ik vind het nog altijd leuk, kan het best zijn dat ik er nog een jaar aan vastknoop. Maar goed, dat zien we dan wel weer."