Hiddink vergelijkt AZ met Manchester United

Hiddink vergelijkt AZ met Manchester United

07-03-2009 10:54

"Ik heb afgelopen zondag gezien hoe Manchester United de finale van de League Cup na het nemen van strafschoppen won van Tottenham Hotspur", zegt Hiddink tegenover De Telegraaf. "Sir Alex Ferguson kon het zich veroorloven om zeven jongens te laten spelen, die niet frequent in de basis staan. Ook met dit aangepaste elftal haalde United een hoog niveau. De hoge kwaliteit in de breedte is een sterk punt van Manchester United."

De bondscoach van Rusland heeft niet het idee dat hij bij Chelsea kan doen wat Ferguson in Manchester kan. "Ook wij hebben een goede selectie, maar ik zou op dit moment niet vijf, zes spelers er uit kunnen laten en toch vrijwel hetzelfde niveau houden."

"Een belangrijke factor voor het succes van Manchester United is het hoge niveau van het management bij die club", vervolgt Hiddink zijn verhaal. "Op alle niveaus is er rust en stabiliteit en dat wordt uitbetaald. Wat dat betreft, zie ik parallellen met AZ dit seizoen, waar ook een stabiel management wordt gevoerd. Manchester United heeft momenteel op het veld bovendien de uitstraling dat ze geen steken laten vallen, dat ze weten hoe ze kampioen moeten worden."

Ook die uitstraling ziet Hiddink terug bij AZ. "Dat is een belangrijke kwaliteit, die ik ook bij AZ herken ondanks de uitschakeling afgelopen week in de beker. Een paar jaar geleden heb je kunnen zien dat zoiets niet gemakkelijk is. Toen sloegen de zenuwen toe bij AZ. Maar ik vind dat ze lering hebben getrokken uit die situatie en zie nu dat ze zichzelf bijvoorbeeld geen extra druk opleggen door van alles te roepen over de aanstaande titel."