Slap Ajax verspeelt punten in Den Haag

08-03-2009 15:24

Held bij de thuisploeg was invaller Wesley Verhoek, die zijn eerste doelpoging met de gelijkmaker bekroonde.

Ajax miste in Den Haag vooral veel middenvelders. Gabri, Jan Vertonghen, Eyong Enoh, Vurnon Anita en Siem de Jong belandden de afgelopen weken allemaal weer in de ziekenboeg, die in Amsterdam het hele seizoen al goed gevuld was. Vier dagen voor de uitwedstrijd in de achtste finales van de UEFA Cup bij Olympique Marseille bestond het middenrif van Ajax uit Rasmus Lindgren, Ismaïl Aissati en Evander Sno. Aissati debuteerde in de basisformatie, Sno zat de laatste drie maanden voornamelijk op de tribune.

Lindgren en Sno brachten weinig snelheid in het Amsterdamse aanvalspel. Ze tikten het balletje vooral breed en achteruit. Omdat centrumverdedigers Rob Wielaert en Oleguer eigenlijk ook niets anders deden, beleefde de defensie van ADO Den Haag een redelijk eenvoudige middag. Normaal gesproken is Luis Suarez bij Ajax dan vaak in staat om in zijn eentje met een actie iets te forceren. De clubtopscorer uit Uruguay ontbrak echter wegens een schorsing.

Ajax en ADO Den Haag creëerden in een saaie eerste helft geen enkele uitgespeelde doelkans. De vele kleine overtredingen werkten ook al niet bevordelijk op de lage amusmentswaarde van het duel. De harde Haagse kern van Midden Noord vertraagde het spel nog verder door de bal steeds weer terug op het veld te gooien als de spelers alweer aan het voetballen waren.

Ajax kwam na zestig minuten bij toeval op voorsprong omdat Rob Wielaert de bal plotseling voor zijn voet kreeg. De verdediger schoot via een been van een tegenstander raak: 0-1. Ajax kon de voorsprong nog geen vier minuten verdedigen. Trainer André Wetzel bracht met Wesley Verhoek een nieuwe aanvaller in de ploeg. De invaller bezorgde ADO Den Haag met zijn eerste doelpoging de gelijkmaker: 1-1.