FC Zwolle: Structureel vertrouwen in Everse

FC Zwolle: "Structureel vertrouwen in Everse"

05-05-2009 19:51

Everse moest begin maart het veld ruimen na diverse incidenten binnen de club. De coach stapte naar de arbitragecommissie van de KNVB. Deze verwierp weliswaar zijn verzoek om terug te keren bij Zwolle, maar vond wel dat Zwolle, wilde het de coach ontslaan, het 250 duizend euro moest overmaken aan Everse.

Omdat dit voor Zwolle een te hoog bedrag was ging Everse opnieuw in gesprek met het interim-bestuur. Ditmaal met als uitkomst dat Everse terugkeert in het Oosterenk-stadion.

"We hebben de afgelopen weken informatie ingewonnen en ons in de situatie rond Everse verdiept. We zijn tot de conclusie gekomen dat er in een nieuwe structuur vertrouwen is met hem verder te gaan. Hij krijgt wel iets minder bevoegdheden, maar heeft daar positief op gereageerd. Er is een goede basis", zegt interim-preses Jansen dinsdag.

Everse moest weg bij Zwolle, omdat hij zich zou hebben misdragen tegen een medewerker van de club, nadat hij was overgeslagen bij het uitdelen van hapjes. Jansen is niet bang voor een herhaling van problemen met de trainer. "We hebben duidelijke voorwaarden gesteld in de nieuwe structuur. Niemand kan natuurlijk in de toekomst kijken, maar we zijn ervan overtuigd dat we niet meer met een dergelijke situatie te maken krijgen."

Na het vertrek van Everse nam eerst Claus Boekweg en daarna Marco Roelofsen tijdelijk de leiding over bij Zwolle. Volgens Jansen wordt in overleg bekeken hoe hun posities worden ingevuld.