Helmes houdt Europese droom Bayer in leven

09-05-2009 11:34

Het duel, dat een half uur later begon door een brand in de metro van Düsseldorf (de tijdelijke speelstad voor Bayer Leverkusen), brak na ongeveer twintig minuten open. Stefan Kiessling bracht de thuisploeg met een rake kopbal op een 1-0 voorsprong. Lang kon de doelpuntenmaker echter niet genieten van zijn goal.

Binnen de minuut maakte Manuel Friedrich de voorsprong ongedaan door zijn eigen goalie René Adler te passeren. De doelman van Leverkusen was kansloos nadat Friedrich een vrije trap van richting veranderde. Vijf minuten voor de rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Robert Tesche kopte, vanuit buitenspelpositie, raak vanuit een vrije trap van Thorben Marx; 1-2.

Tien minuten voor tijd bezorgde clubtopscorer Patrick Helmes zijn ploeg alsnog een punt. Op aangeven van invaller Tranquillo Barnetta schoot de 25-jarige Duitser zijn twintigste competitietreffer tegen de touwen. Leverkusen, dat voor de negende keer op rij niet wist te winnen, blijft achtste in de Bundesliga en blijft zo kansmaken op een Europees ticket. Voor Arminia Bielefeld was het weer een punt in de strijd tegen degradatie. De ploeg staat nu vijftiende, met 27 punten.