Van Persie: Alleen een beker ontbreekt

Van Persie: "Alleen een beker ontbreekt"

26-05-2009 16:25

Vooraf had hij zich ten doel gesteld veel te spelen. Van Persie: "Dat is gelukt. Ik heb 44 wedstrijden meegedaan, waarvan 38 als basisspeler. In een zware competitie als de Engelse is dat heel mooi. Bovendien had ik meer doelpunten én assists als ooit te voren."

Twee halve finales waren er ook; in de Champions League en de FA Cup. "We behoren tot de beste vier van Europa en dat is niet niks. Toch zijn we er niet echt dicht bij geweest in de halve eindstrijd tegen Manchester United. Dat is hét probleem. In Engeland moet je heel erg goed zijn om iets te winnen."

En dat is wat hij wil, winnen. "Bij Feyenoord en Arsenal heb ik al eens een beker gewonnen. Dat is de ultieme manier om het seizoen af te sluiten. Met iets tastbaars. Maar vrijwel niemand in heel Europa kan de race met clubs als Manchester United en Chelsea volhouden. Alleen Barcelona, dat wel extreem goed is."

Betekent dit dat Van Persie Arsenal moet verlaten om elders een prijs te gaan winnen? Hij wil er niet op vooruitlopen. Bij een andere Engelse topclub ziet hij zich niet zo gauw terechtkomen. Bij Arsenal heeft hij nog twee jaar te gaan. "Misschien heb ik binnenkort wel iets nieuws te melden. Dat is het enige wat ik nu over dit onderwerp heb te zeggen."

Voorlopig heeft Van Persie ook wel wat anders aan zijn hoofd. Vrijdag laat hij in een kliniek in Parijs vier verstandskiezen verwijderen. "Dat is wel zwaar, ja. Maar ik ga volledig onder narcose. Lekker slapen en dan twee dagen pap eten met de kleine! Daarna moet ik weer voluit kunnen trainen."

Een andere datum was niet beschikbaar. "Ik ben hier al ongeveer een jaar mee bezig. Maar die dokter schijnt heel erg goed te zijn en daardoor nauwelijks ruimte in zijn rooster te hebben. Om in mijn vakantie naar hem toe te gaan was daardoor geen optie. Daarom zijn we op deze dag uitgekomen. Uiteraard is dat in overleg met de bondscoach gegaan."

Van Persie ondergaat de operatie om het komende jaar nog fitter te zijn. "Door de ingreep aan mijn kiezen kan er een blokkade naar de rug en richting spieren worden opgeheven. Dat zou tot minder blessures kunnen leiden. Deskundigen hebben mij geadviseerd dit te doen en ik geloof er absoluut in. Al helpt het maar vijf procent, dan al is het de moeite waard."

Ervaringsdeskundigen als voormalig Arsenal-verdediger Tony Adams zeiden dat hij na anderhalve dag weer zonder pijn kan voetballen. Van Persie heeft dan nog een week voor het duel in IJsland. "Daar moeten we een punt pakken om kwalificatie voor de WK zeker te stellen. Ik denk dat het wel gaat lukken. Al bestaat er al lang niet meer zoiets als makkelijke wedstrijden."

(ANP)