Van Wolfswinkel en Mulenga naar FC Utrecht

Van Wolfswinkel en Mulenga naar FC Utrecht

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2009 om 21:52vr 29-05-2009 om 21:52

Jelmer van der Dussen
UTRECHT

Van Wolfswinkel tekent een contract tot medio 2013 bij de Domstedelingen, Mulenga zet zijn krabbel onder een driejarige verbintenis. Tevens is hij in het bezit van een optie voor nog eens twee jaar. Dat maakte de eredivisionist vrijdagavond bekend op een speciaal belegde persconferentie.

De transfer van Van Wolfswinkel naar FC Utrecht hing al enige tijd in de lucht. De spits werd ook begeerd door topclubs als AZ en FC Twente, maar viel uiteindelijk voor de toekomstplannen van de Domstedelingen, die met gerichte investeringen de top-5 van de Eredivisie willen bestormen.

Van Wolfswinkel, die overgenomen wordt van Vitesse, sprak zelf de laatste weken meermaals de wens uit om naar Utrecht te verkassen. Het was een kwestie van tijd voordat ook de Arnhemse club over de streep getrokken kon worden. Vrijdag werd de transfer een feit.

Mulenga moet de talentvolle spits in de voorhoede gaan assisteren. De Zambiaan komt transfervrij over van het Franse Châteauroux, dat uitkomt in de Ligue 2. Mulenga (25) is Zambiaans international en kwam tijdens zijn vierjarig verblijf bij Châteauroux tot 24 treffers in 99 optredens. In 2008 werd hij een seizoen verhuurd aan RC Strasbourg, waar hij eenmaal scoorde in 22 wedstrijden.

FC Utrecht heeft met het aantrekken van Mulenga en Van Wolfswinkel zijn derde en vierde versterking voor het komende seizoen al voor het verstrijken van de maand mei binnen. Eerder werden Dries Mertens (AGOVV Apeldoorn) en Nana Asare (KV Mechelen) aan de club verbonden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws