Van Gaal krijgt er een rechtsback en keeper bij

Van Gaal krijgt er een rechtsback en keeper bij

30-05-2009 19:18

De komst van een nieuwe keeper heeft prioriteit, gezien de matige vorm die Michael Rensing het afgelopen seizoen tentoonstelde. "Na gesprekken met Van Gaal zal duidelijk worden op welke namen we ons richten", zegt voorzitter Karl Heinz Rummenigge tegen TZ.

AZ-speler Sergio Romero zou in beeld zijn. Maar Manuel Neuer geldt als absolute favoriet. "Maar als hij niet komt is dat niet erg. In Europa lopen genoeg goede keepers rond", verwijst Rummenigge naar de beschikbaarheid van de Schalke-speler.

Ook de komst van een nieuwe rechtsback heeft prioriteit voor de Beierse club. Willy Sagnol zette afgelopen seizoen namelijk een punt achter zijn loopbaan, terwijl Massimo Oddo zal terugkeren naar AC Milan. Christian Lell werd de voorbije jaargang gebruikt als noodverband.

Tegenover de komst van nog twee nieuwelingen staat het mogelijke afscheid van twee spelers. Luca Toni zou niet in de plannen van Van Gaal voorkomen en mag vertrekken. Daarnaast bestaat er bijzonder veel belangstelling voor Franck Ribery. Onder meer Chelsea en Manchester United zijn zeer geïnteresseerd.