El Khalifi: Benieuwd wat er op m'n pad komt

El Khalifi: "Benieuwd wat er op m'n pad komt"

05-06-2009 16:38

Fabian Bijman
LEEUWARDEN

Halverwege de eerste helft zette El Khalifi op aangeven van Sandor van der Heide het volgepakte Cambuur-stadion op z'n kop. Zijn rake kopbal betekende dat de Friese club zich op dat moment op mocht maken voor de Eredivisie. Een late gelijkmaker van Boldiszár Bodor gooide echter roet in het eten van de ploeg van trainer Stanley Menzo, die na het nemen van strafschoppen in Roda JC zijn meerdere moest erkennen.

"Ik had de held kunnen zijn. Helaas liep het anders", beseft El Khalifi in gesprek met VoetbalPrimeur. Tegen de Limburgers mocht El Khalifi wegens een schorsing van Jeffrey de Visscher weer eens in de basiself van Menzo aantreden. De aanvaller beschadigde het vertrouwen van zijn trainer niet.

"Ik was vooral blij dat ik weer eens in de basis mocht beginnen. Ik wilde alles geven om te laten zien dat ik het niveau aankan. Ik denk dat dat wel aardig gelukt is", aldus de doelpuntenmaker, die in de beslissende strafschoppenreeks zijn penalty overigens miste.

Leeuwarden bleef verslagen achter na de verliespartij tegen Roda JC. De club liet tijdens de drie wedstrijden zien niet onder te doen voor de Eredivisie-opponent. De stemming in de kleedkamer was na afloop dan ook bedrukt. "We baalden natuurlijk want we waren heel dichtbij", vervolgt El Khalifi (30). "Maar daar moeten we niet al te lang bij stilstaan. Wat we hebben bereikt dit seizoen is erg knap. We zijn heel ver gekomen en daar mogen we trots op zijn."

El Khalifi, die in het bezit is van een aflopende verbintenis, weet nog niet waar hij komend seizoen onder contract staat. De aanvaller gaf in een vroeg stadium aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, maar is, gezien de recente ontwikkelingen in Leeuwarden, deels teruggekomen op dat besluit.

"Ik heb vroeg in het seizoen aangegeven dat ik toe was aan een nieuw avontuur", zegt El Khalifi, die in februari een kijkje nam in de Verenigde Staten waar hij stage liep bij Major League Soccer-club Real Salt Lake. "Helaas kwamen we op het financiële vlak niet tot een overeenkomst. Jammer, want ik had het daar heel goed naar m'n zin."

Ook nu heeft El Khalifi over belangstelling niet te klagen. Verschillende clubs uit de Jupiler League toonden reeds interesse, maar ook een langer verblijf bij Cambuur sluit de aanvaller niet langer uit. "Er spelen nu wel wat dingetjes, maar ik wil ? met alle respect ? graag hogerop. De top van de eerste divisie moet ik aankunnen. Ook een buitenlands avontuur behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad komt", geeft de aanvaller, die dit seizoen 32 keer in actie kwam namens Cambuur, aan.

"De goede prestaties van Cambuur hebben me wel aan het twijfelen gebracht. We zijn hier een hecht clubje", geeft El Khalifi toe. "Cambuur heeft de laatste maanden laten zien dat het bovenin mee kan draaien in de Jupiler League. Zeker tegen Roda JC was duidelijk te zien dat Cambuur een hele grote club is. Volgens mij is het hier nog nooit zo druk geweest." Friesland is dan ook nog geen gesloten boek voor El Khalifi.

"Zowel clubs als spelers komen weleens terug op een besluit", zegt Martin Houwen van Soccer International, zaakwaarnemer van El Khalifi. "Er spelen nu inderdaad wat dingen, maar ook Cambuur is zeer zeker nog een optie voor Rachid. Cambuur is een heerlijke club waar hij het goed naar zijn zin heeft."

Voordat El Khalifi in 2007 naar Friesland vertrok stond hij onder contract bij achtereenvolgens FC Dordrecht en FC Emmen. In totaal kwam de aanvaller de afgelopen jaren 257 keer in actie in de Jupiler League. Daarin was hij goed voor 33 treffers.