Begroting KNVB iets omhoog

Begroting KNVB iets omhoog

08-06-2009 22:09

Twee dingen zijn nog niet in de begroting voor het komende seizoen opgenomen: de oefenwedstrijd in Oostenrijk en het WK in Zuid-Afrika. "We maken onze winstprognoses meestal wel waar", zei directeur betaald voetbal Henk Kesler maandag in Zeist na de algemene vergadering betaald voetbal.

De afgevaardigden van de clubs kregen maandag nog een begroting onder ogen met een beoogde winst van 1,7 miljoen. Kesler: "Maar daarin is nog geen rekening gehouden met de extra oefenwedstrijd die het Nederlands elftal komend jaar tijdens de hoogtestage in Oostenrijk zal spelen. Zo'n duel levert ook altijd wel een tonnetje of zes op. Gezien onze conservatieve manier van begroten, kunnen we uitgaan van een winst van 2,5 miljoen euro."

Ook het Wereldkampioenschap voetbal, waar Oranje zich zaterdag definitief voor plaatste, is nog niet in de begroting opgenomen. "Pas op 4 december maakt de wereldvoetbalbond FIFA bekend op hoeveel geld de deelnemende landen kunnen rekenen, wat betreft startpremies, wedstrijdpremies en andere WK-bonussen. Daarna kunnen wij pas echt financieel aan de slag", liet Kesler de reden daarvoor weten tegenover het ANP.

"Het wordt in elk geval een duur toernooi voor de KNVB", ging de preses verder. "Alleen al aan vliegkosten, zowel naar Zuid-Afrika als tijdens het WK naar de diverse speelsteden, zullen we veel geld kwijt zijn. Je kunt wel zeggen dat het voor de KNVB financieel pas interessant wordt als Oranje de kwartfinales haalt."