Leerzame avond voor Stevens en Red Bull

28-06-2009 14:46

René van Zee
SALZBURG

Stevens, die sinds een week de beschikking heeft over zijn gehele selectie, zag zijn ploeg afgelopen week met 3-0 winnen van Metalurg Saporoschje. Ook tegen Lokomotiv gaf de oefenmeester vrijwel al zijn selectiespelers speeltijd. Robin Nelisse moest het duel laten schieten wegens een lichte achillespeesblessure, Barry Opdam kwam na rust in het veld als linkermiddenvelder.

Stevens heeft voor Opdam twee posities in gedachten. De oud-AZ'er is in de ogen van de trainer inzetbaar als linkermiddenvelder en linksback. In het centrum van de verdediging gaat de voorkeur van Stevens uit naar andere spelers. Daar heeft de oud-trainer van onder meer PSV voldoende keus, waar hij over flink wat verdedigers beschikt.

Voordat het nieuwe seizoen van start gaat hoopt Red Bull zich nog te versterken met een aanvaller. Reeds duidelijk is dat in elke linie sprake is van veel concurrentie. Met nog slechts drie weken te gaan voor de competitiestart op 19 juli  tegen Austria Wien is de trainingsbelasting  hoog. De spelers, die vorige week na kwalificatiewedstrijden voor het WK bij de selectie aansloten, hebben volgens Stevens nog einige tijd nodig voordat zij op niveau zijn.

"Lokomotiv Moskou was geen eenvoudige tegenstander. In de eerste helft hebben we tactisch goed gespeeld. Enkele mogelijkheden hebben we niet benut. Vervolgens geven we een minuut voor de
rust een doelpunt weg", reageert Stevens na afloop van het oefenduel.

"In de tweede helft speelden de Russen tactisch slim en door een verdedigingsfout ontstaat dan het tweede doelpunt. Red Bull Salzburg zal meer beweging in het spel moeten tonen. De verdediging stond goed, naar voren hebben we te weinig laten zien. Het was voor ons een leerzame avond."

De komende weken werkt Red Bull nog drie oefenwedstrijden af. Achtereenvolgens staan duels op het programma met SAK 1914, Unterhaching en Bayern München. Op 15 juli wacht in de tweede voorronde van de Champions League het Ierse Bohemians Dublin.