Maaskant: Zo'n ervaring maakt ons sterker

Maaskant: "Zo'n ervaring maakt ons sterker"

25-07-2009 12:44

 "We hebben tegen Gandzasar Kapan gedaan wat we moesten doen: winnen. Vanaf maandag gaan we toewerken naar het duel tegen onze volgende Europese tegenstander Polonia Warschau. Ook die wedstrijd nemen we heel serieus", zegt Maaskant over het duel in de derde voorronde in BN/De Stem.

"De selectie van NAC is sterker teruggekeerd uit Jerevan", vervolgt de oefenmeester. "Zo'n ervaring van het met elkaar zijn, het als groep hangen in het hotel, het sámen een stadswandeling maken. Dat zijn dingen die je als club hechter maken. Misschien was dat nog wel belangrijker dan het sportieve element in Armenië." 

Tegen Gandzasar Kapan begonnen Kees Kwakman en Donny Gorter op de bank. "Maar daar moet je verder geen conclusies aan verbinden", keek Maaskant terug. "Voor Kwakman en Gorter geldt dat zij conditioneel helemaal in orde zijn. Zij kunnen dus wel een keer wat minuten missen. Snoyl moet daarentegen snel veel wedstrijdritme opdoen. Maar de kans is reëel dat we donderdag tegen Polonia Warschau weer met een heel ander elftal spelen, hoor. We hebben veel keuzemogelijkheden in deze groep."

Na het duel in Polen op donderdag wacht in het weekend een uitduel met ADO Den Haag. Daarna volgen al snel uitduels met Ajax, PSV en FC Groningen. "Voor ons staat wél vast dat we er in de competitie direct moeten staan. Want de start is enorm zwaar."