Menzo: Stekelenburg moet een keer opstaan

Menzo: "Stekelenburg moet een keer opstaan"

02-09-2009 19:27

"Ik volg het Nederlands elftal op de voet", vertelt Menzo. "Het is een zeer goede lichting en het wordt tijd dat we gaan oogsten. Er zijn ook genoeg mogelijkheden. Maar hoe ver Oranje precies kan komen in Zuid-Afrika is koffiedik kijken."

In 1990 maakte de huidige oefenmeester het zelf mee in Italië. "Er waren net zulke hooggespannen verwachtingen, na het winnen van het EK in 1988. Maar dat werd niet waargemaakt. We wonnen geen
enkele wedstrijd. Je moet op het juiste moment pieken."

"Wat de Nederlandse keepers betreft, tja, het aanbod is karig. Dat komt mede
door het beleid van de Eredivisie-clubs die liever voor buitenlandse doelmannen
kiezen. De aanwas van keepers stagneert. Er is heus nog genoeg talent, maar die
jongens dienen wel opgeleid te worden en een kans te krijgen. Hopelijk zitten we
in een overgangsfase en durven de grote clubs in Nederland weer eigen jeugd in
te brengen."

"Nu speelt alleen Maarten Stekelenburg op hoog niveau, de rest haalt het niet bij de Europese top. En dat zijn toch hele andere klappen van de zweep. Ik vind Maarten een goede keeper, maar het wordt tijd dat hij een keer opstaat. Hij heeft alle nodige kwaliteiten, maar op de één of andere manier komt het er niet uit en blijft hij een talent."

Het gerucht gaat dat Edwin van der Sar weer in beeld is om het Nederlandse keepersprobleem op te lossen. Menzo snapt daar niets van. "Het is strelend voor hem, maar niet goed voor het voetbal. Met
alle respect, maar je gaat toch ook niet om Abe Lenstra vragen als er niet wordt
gescoord? Als Van der Sar nu in Oranje keept, doet niemand anders de broodnodige ervaring op", zo besluit de oud-doelman.