Gelijkspel bezorgt De Jonge gemengde gevoelens

Gelijkspel bezorgt De Jonge gemengde gevoelens

Gepubliceerd: vrijdag 2 oktober 2009 om 10:03vr 02-10-2009 om 10:03

"Oranje heeft hier ook gelijkgespeeld tegen Letland", zegt De Jonge op de clubsite. De oefenmeester wil er maar mee aangeven dat het lastig voetballen is in Letland. Ventspils stelde zich donderdagavond zeer defensief op en Heerenveen slaagde er niet in om die muur te doorbreken.

Met enkele aanpassingen zocht Heerenveen in de tweede helft vergeefs naar een treffer. De Jonge zag dat al aankomen. "Ze houden acht man achter de bal en dan moet je de ruimte zoeken die er niet is. Ik denk dat we in Berlijn meer mogelijkheden krijgen dan hier."

Ventspils counterde bij vlagen zelfs nog gevaarlijk naar de goal van Brian Vandenbussche. "Voor hetzelfde verlies je hem ook nog", weet de trainer. "Dankzij onze slordigheden konden zij er gevaarlijk uitkomen. Het heeft allemaal te maken met speldiscipline. Je moet de juiste keuzes maken en dat deden we niet altijd goed."

De oefenmeester moest constateren dat met name Michal Svec veelvuldig werd ingespeeld. En dat is niet de bedoeling, daar de Tsjechische middenvelder met name over controlerende kwaliteiten beschikt. "Om een tegenstander als Ventspils kapot te spelen, moet je heel goed zijn. Zo ver zijn wij nog niet. Daarvoor moeten we veel trainen, maar met ons drukke programma is dat amper mogelijk."

De Jonge koestert dan ook het behaalde punt. "We doen nog volop mee. Ventspils heeft twee punten, maar zal niet veel meer krijgen. Wij moeten het met Hertha uitvechten", zo besluit de trainer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws