Munsterman: Janssen zit in zak en as

Munsterman: "Janssen zit in zak en as"

24-11-2009 10:50

Na afloop van de wedstrijd zaterdag tegen Vitesse (1-0 winst) sloeg de auto van Janssen niet ver van de Grolsch Veste over de kop. De vier inzittenden, waaronder Janssen, raakten gewond en moesten in het ziekenhuis worden behandeld. FC Lienden-doelman Kevin Moeliker moet daar voorlopig nog blijven.

De politie voert een bloedonderzoek uit om te bepalen of Janssen te diep in het glaasje heeft gekeken. Zijn rijbewijs werd al ingevorderd, maar dat betekent niet dat er al een ontoelaatbare hoeveelheid alcohol is geconstateerd.

"Omdat Theo gewond was, moest hij naar het ziekenhuis en heeft hij niet kunnen blazen. Vandaar het bloedonderzoek", legde voorzitter Joop Munsterman in Voetbal International uit. "De uitslag daarvan komt eind deze week of volgende week. Dan weten we waar we aan toe zijn. Theo heeft een klein hartje, dus hij zit in zak en as. De passagiers zijn natuurlijk wel zijn vrienden. Dat gaat hem niet in de koude kleren zitten."

"Theo vertelde me dat hij wel een biertje heeft gedronken, aantallen noemde hij niet, maar hij had niet het idee dat het promillage in zijn bloed te hoog was. Dit is wat ik altijd doe, zei hij", aldus Munsterman.

Mocht blijken dat Janssen daadwerkelijk teveel alcohol heeft genuttigd, dan kan hij op zijn minst een flink gesprek met Munsterman verwachten. "Wij zijn als FC Twente mordicus tegen het gebruik van alcohol in het verkeer, keuren dergelijk gedrag ten strengste af. Al was het maar omdat ik zelf nooit een druppel alcohol gebruik", aldus de preses in het Algemeen Dagblad.