Ancelotti: Ik hou Drogba liever op de bank

Ancelotti: "Ik hou Drogba liever op de bank"

25-11-2009 13:00

Om de eerste plek te bemachtigen mogen de Londenaren niet tegen een nederlaag aanlopen tegen FC porto, de nummer twee in de groep. Het gat tussen de twee teams bedraagt drie punten. "We willen als eerste eindigen in de groep. Dit belooft een goede test te worden, want FC Porto heeft een sterk team", aldus de Italiaan.

"Het duel is niet alleen van belang omdat het als inzet de eerste plek heeft, maar we spelen ook nog eens tegen een goede ploeg. Porto speelde sterk in Londen (1-0 winst voor Chelsea, red). We willen onze persoonlijkheid en kwaliteit tonen woensdagavond. De enige mogelijkheid om te winnen hebben we wanneer we beter spelen dan zij."

Tijdens het duel in Portugal kan Ancelotti weer beschikken over Deco, Ricardo Carvalho, Michael Ballack en Didier Drogba. Of zij ook allemaal aan spelen toekomen is nog maar de vraag. "Omdat we in Portugal zijn zullen Deco en Ricardo spelen. Ik wil een paar wijzigingen doorvoeren ten opzichte van het duel met de Wolves van zaterdag."

"Ik weet nog niet of Didier speelt. Misschien start hij op de bank. Hij is weer hersteld, maar ik hou hem liever op de bank. Michael Essien heeft last van een lichte knieblessure. Ook hem laat ik het liefst op de bank. Het duel van zondag met Arsenal komt echter niet in gevaar voor hem."