Ferguson ziet veel potentie in B-keus

Ferguson ziet veel potentie in B-keus

26-11-2009 13:31

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld", zei Ferguson over het 1-0 verlies. "Maar dit was een kans om jonge spelers aan het werk te laten en zij hebben me níet teleurgesteld. Gabriel Obertan is twintig, Danny Welbeck wordt morgen (donderdag) negentien en Federico Macheda is achttien."

De B-keus verloor weliswaar - waarmee er een eind kwam aan een ongeslagen thuisreeks van 23 wedstrijden - maar Ferguson zag dat zijn spelers toekomst hebben. "Ze lieten allemaal zien potentie te hebben en spelen in dit soort wedstrijden geeft ze een prikkel om zichzelf te verbeteren."

De coach vond wel dat zijn elftal af en toe te snel speelde. "De jongens verlangden ernaar om goed te spelen en soms weten jonge spelers niet wanneer ze het rustiger aan moeten doen", reageerde Ferguson tegenover MUTV. "Maar dat is hun fout niet, dat hoort bij de ontwikkeling. In het geheel lieten ze grote bekwaamheid zien."

De Schot was ook van mening dat de Mancunians een strafschop moesten krijgen in de slotfase. "Daar is geen twijfel over. De verdedigers keken niet eens naar de bal. Ze keken naar Patrice Evra en blokkeerden hem."