Toivonen: Ik mag me geen basisspeler noemen

Toivonen: "Ik mag me geen basisspeler noemen"

Gepubliceerd: maandag 30 november 2009 om 09:44ma 30-11-2009 om 09:44

Toivonen scoorde tegen ADO Den Haag liefst vier keer, tegen Heracles Almelo één keer maar tegen Sparta werd hij na een teleurstellende prestatie gewisseld voor Reis. De Braziliaan was vervolgens trefzeker. "Geen van ons drieën mag zich basisspeler noemen, we moeten ons iedere dag bewijzen", weet de Zweed dan ook in gesprek met De Telegraaf.

Toch heeft Toivonen, die in januari Malmö FF verruilde voor Eindhoven, zich geruisloos aangepast aan de Nederlandse competitie. En dat terwijl de coach die hem haalde, Huub Stevens, al snel na zijn komst opstapte. "Ik ben het gewend. Bij mijn eerste profclub Orgryte had ik twee trainers in één seizoen, bij Malmö twee in twee seizoenen. Ik heb daarvan geleerd dat ik me niet te afhankelijk van een trainer moet opstellen. Een coach probeert je dingen aan te reiken en daar moet je van profiteren, maar de wil om je te verbeteren moet uit jezelf komen."

De concurrentiestrijd bij PSV is dit seizoen ongenadig groot door de aanwezigheid van zowel Toivonen, Koevermans als Reis. Een vaste keuze heeft coach Fred Rutten dan ook nog niet gemaakt. Zowel Toivonen, Reis als Koevermans kregen dit seizoen al hun kans, maar maakten ook periodes op de bank door. Voor de lange Zweedse international is dit geen probleem. `De laatste weken mocht ik beginnen, maar ik heb ook al een keer een paar weken op de bank gezeten.`

`Ik ben daar volwassen mee omgegaan. Zelfmedelijden is zinloos in de top. Hard werken en wachten op je kans is de enige remedie. Daarnaast heb ik het voordeel dat ik ook als aanvallende middenvelder kan spelen. Op die plaats heb ik een paar keer gespeeld en dat ging niet slecht. Maar ik zie mezelf in eerste instantie als spits", sluit de lange targetman, die dit seizoen zeven keer tot scoren kwam, af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Ola Toivonen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws