Beerens baalt: We hebben het zelf laten liggen

Beerens baalt: "We hebben het zelf laten liggen"

Gepubliceerd: donderdag 17 december 2009 om 12:13do 17-12-2009 om 12:13

De Portugezen, die het Nederlandse voetbal dit seizoen al een paar keer dwarszaten, gingen op bezoek bij Hertha BSC onderuit. Door de overwinning gaan niet de Friezen, maar de Duitsers door naar de volgende ronde van de Europa League. Sporting Portugal was voor woensdag al zeker van de eerste plek.

"Je hebt er niets aan", reageert Beerens na de 5-0 zege op de officiële website van Heerenveen. "Dit is een zege met een bijsmaak. Het is balen, maar we wisten dat we afhankelijk waren. We hebben het zelf laten liggen. De manier waarop we het thuis tegen Hertha uit handen hebben gegeven is natuurlijk onvoorstelbaar. Dat had nooit mogen gebeuren."

Beerens, die tegen Ventspils goed was voor drie assists, hield evengoed een lekker gevoel over aan de ruime zege. "Dit is een uitslag die staat en met het oog op de wedstrijden die nog komen heel belangrijk. We gaan met een goed gevoel naar Groningen toe en kunnen daarna PSV nog uit de beker knikkeren. Of dat kan? Jazeker, thuis kunnen we het iedereen lastig maken, dus ook PSV."

Heerenveen kwam tegen Ventspils ? met name in de tweede helft ? ouderwets voor de dag. Het aanvallende voetbal van de Friese ploeg zorgde ervoor dat de tegenstander uit Letland zo nu en dan niet wist waar zij het zoeken moest. "Onze kracht ligt momenteel op de flanken", zag ook Beerens. "Assaidi en ik zijn verschillende spelers, maar er gaat veel dreiging van ons uit. Vandaag zag het er heel goed uit. Als we dit niveau vast weten te houden, pakken we ook in de competitie punten. Dat kan niet uitblijven."

Met name de inbreng van Mika Väyrynen is volgens Beerens belangrijk voor Heerenveen. De Fin startte tegen Ventspils in de basis. Hij moest het grootste deel van het seizoen missen door een knieblessure. "Mika is een geweldige voetballer. Tussen hem en mij is er een bepaalde klik. Hij heeft de techniek om je met een, twee balcontacten in een één op één-situatie te zetten. Dan ben ik op mijn sterkst. Het was heerlijk voetballen met Mika weer achter me."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws