Vijfklapper United tegen erg zwak Wigan

30-12-2009 23:52

Kort nadat hij met een harde knal de paal raakte opende Wayne Rooney in de 29ste minuut de score voor United. Op aangeven van Rafael volleerde hij binnen. Drie minuten later deelde de thuisploeg de nekslag uit. Dimitar Berbatov bereidde voor en Michael Carrick rondde af met een schuiver.

Wigan had helemaal niets in te brengen en na de 9-1 nederlaag tegen Tottenham Hotspur van eerder dit seizoen dreigde een nieuwe vernedering. Nog voor de pauze scoorde Manchester United de derde via Rafael. De rechtsback schoot laag binnen vanaf een meter of twaalf.

De tweede helft was nog geen vijf minuten bezig voordat de bal opnieuw achter Wigan-goalie Mike Pollitt lag. Dimitar Berbatov stond helemaal vrij en prikte op aangeven van Luis Valencia bij de tweede paal binnen. Vervolgens nam de thuisploeg gas terug, waardoor de score niet verder opliep.

Een kwartier voor tijd zorgde Valencia alsnog voor een fraai slotakkoord. Met een prachtige stift klopte hij de uitkomende doelman en de steekpass van Rooney kort daarvoor was eveneens erg mooi. Daardoor verkleint United het gat tot Chelsea weer tot twee punten. Wigan glijdt verder af richting de degradatiezone.