RKC blijft hopen op trainingskamp in de zon

RKC blijft hopen op trainingskamp in de zon

06-01-2010 11:00

"Topsport onwaardig", verzucht technisch directeur Mohammed Allach in dagblad De Pers. Na een korte vakantie is de selectie van trainer Ruud Brood deze week slechts één keer in staat geweest om fatsoenlijk te trainen. Brood koos verder voor noodoplossingen in de sportschool en gymzaal.

Dinsdagmiddag werd met behulp van de veldverwarming de grasmat in het stadion sneeuwvrij gemaakt. "Maar de veldverwarming gebruiken is net zo duur als op trainingskamp gaan", zegt Allach. De club blijft daarom hopen op een sponsor die een reis wil boeken.

"Het is cruciaal dat we ons goed kunnen voorbereiden", zegt Allach. "Aan het einde van de rit mag je niet het gevoel hebben dat je het ergens hebt laten liggen. We hebben het hier wel over topsport."

Ook Brood houdt goede hoop om de sneeuw in Brabant te kunnen inruilen voor de zon in Zuid-Europa. "Wellicht dat we ergens een verlate kerstman kunnen vinden die wat centjes over heeft. We hebben dit seizoen al voor hetere vuren gestaan. Een oplossing komt er altijd", aldus de oefenmeester.