Ghoochannejhad verruilt Go Ahead voor Cambuur

Ghoochannejhad verruilt Go Ahead voor Cambuur

06-01-2010 11:02
0

In Leeuwarden moet Ghoochannejhad de selectie op sterkte houden na het vertrek van Ruud ter Heide naar FC Emmen. Hij speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor de club uit Drenthe. Voor Ghoochannejhad, eerder actief bij sc Heerenveen, betekent de overgang naar Cambuur een terugkeer naar Friesland.

Ghoochannejhad (22) kwam dit seizoen tot tien competitieduels namens Go Ahead. Daarin wist hij vier keer het net te vinden. De aanvaller kwam in Deventer terecht nadat hij afgelopen zomer vertrok bij sc Heerenveen. Hij kwam op amateurbasis uit voor Go Ahead.

De manier waarop de transfer tot stand is gekomen zet kwaad bloed bij Go Ahead. Die club was al enige tijd met de aanvaller in gesprek over een vaste verbintenis. "Blijkbaar draait altijd alles om geld", zegt Erwin Mulder, voorzitter van Go Ahead Eagles, in De Stentor. "Reza heeft ook ons steeds gezegd graag bij ons te willen blijven, maar op het laatste moment kiest hij toch voor het geld van Cambuur."

"We laten het er niet bij zitten. Maandag hadden we namelijk al een mondeling akkoord bereikt met de zaakwaarnemer van Reza. Marc Overmars (bestuurslid technische zaken in Deventer, red.) en ik hebben hem de hand gegeven, ten teken dat we er uit waren. We overwegen sterk een arbitragezaak bij de KNVB te beginnen en Reza aan het mondeling akkoord te houden."

Volgens de speler in kwestie was van een akkoord geen sprake. "Maandag was ik niet bij het gesprek. Mijn zaakwaarnemer wel. Hij ging akkoord op voorwaarde dat ik 'ja' zou zeggen. Ik heb die aanbieding afgewezen. Dus voor mij was er geen akkoord. Ik begrijp dat iedereen bij GAEagles nu boos op me is, maar naar mijn mening heb ik juist gehandeld. Cambuur liet gewoon zien door snel met een goede aanbieding te komen dat ze me graag wilden hebben."

"We waren al sinds oktober in gesprek", gaat de aanvaller verder. "Ze hebben te lang gewacht. Ik had het uitstekend naar mijn zin bij GA Eagles, was van plan te blijven. Ik kon goed met de groep en met de trainer. Voor mijn gevoel speelde de club daar ook op in door mij een zo laag mogelijke aanbieding te doen, waarbij ze dachten 'Reza blijft toch wel'. Dat stond mij tegen. Het klopt dat de aanbieding van Cambuur beter was, maar daar gaat het niet alleen om."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie