Wenger wil spits als Bendtner niet snel herstelt

Wenger wil spits als Bendtner niet snel herstelt

06-01-2010 11:57

Arsenal en Bolton ontmoeten elkaar woensdagavond in de Engelse competitie. De terugkeer van Denilson, die kampte met een rugblessure, komt voor Wenger op een uitstekend moment. Alex Song is immers vertrokken naar Afrika, waar hij met Kameroen uitkomt in het toernooi om de Afrika Cup.

"Denilson is een all-rounder. Hij kan ook op de positie van Song spelen. Hij is erg sterk in het lezen van het spel en de bal terugveroveren. Hij heeft al 150 wedstrijden achter zijn naam staan. Mensen zien niet hoe belangrijk hij is voor ons. Let wel, hij kan op elke positie op het middenvelder spelen", aldus Wenger.

Ondertussen houden de zorgen in de aanval aan voor de Franse manager. Robin van Persie zit nog een poos in de lappenmand, terwijl ook het herstel van Nicklas Bendtner niet naar wens verloopt. Wanneer de Deense aanvaller niet snel in staat is om terug te keren, denkt Wenger eraan een nieuwe spits te kopen.

"Er is geen mogelijkheid dat we doorgaan met slechts één aanvaller", zegt Wenger in Sporting Life. "De echte test zal binnen twee weken plaatsvinden. Als dan duidelijk wordt dat Bendtner nog twee maanden langs de kant staat, moeten we optreden. We hebben dan absoluut iemand nodig. Als we een koopje vinden, doen we het."