Iraanse trip brengt Etemadi nog geen contract

Iraanse trip brengt Etemadi nog geen contract

Gepubliceerd: donderdag 7 januari 2010 om 08:58do 07-01-2010 om 08:58

"Ik trainde enkele weken mee en heb ook de wedstrijden bezocht van de club. Na een paar weken waren de formaliteiten nog steeds niet geregeld waardoor ik niet officieel kon tekenen en terug moest keren naar Nederland", aldus de doelman tegenover VoetbalPrimeur.

In de voorbereiding op het huidige seizoen was er al serieuze interesse vanuit het Aziatische land voor de talentvolle doelman. "Na veel contact in het begin van het seizoen met Estil Azin waren we destijds nog niet tot een akkoord gekomen. Ze toonden echter nog steeds interesse en de club liet me weten dat ik in de winterstop kon komen. Ik ben eind november naar Iran gevlogen en binnen twee weken waren we zo goed als rond. Een definitieve overgang ketste echter af terzake de dienstplicht die ik nog zou moeten vervullen."

Door zijn verblijf in Iran steeg het enthousiasme van de contractspeler van sc Heerenveen. "Ik heb ongeveer vier weken meegetraind en het leek me echt een mooi avontuur om in mijn geboorteland te gaan voetballen. Het was een geweldige ervaring. Het voetbal leeft daar enorm, nog meer dan ik vooraf had gedacht. Ik trainde onder andere met Ali Karimi wat toch één van de grootste Iraanse voetballers is."

Een vertrek aan het einde van dit seizoen naar Iran sluit Etemadi zeker niet uit. "Het lijkt me nog altijd geweldig om daar ooit te gaan voetballen. Estil Azin wilde al met me praten ten aanzien van het komende seizoen. Ik heb echter geen haast. Naar mijn mening is er nog voldoende tijd om een beslissing te nemen. De komende tijd ga ik me concentreren op sc Heerenveen en hou verder alle opties open voor komend seizoen."

Lees meer over: SC Heerenveen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws