Volendam gaat tegen Oss voor vierde zege op rij

Volendam gaat tegen Oss voor vierde zege op rij

21-01-2010 19:07

"We staan bovenaan in de periode, dus als we wat willen moeten we de wedstrijden tegen Oss en Fortuna winnen", zegt Sturing tegenover het Noordhollands Dagblad. "Het wordt niet makkelijk, want bijna alle degradatiekandidaten hebben zich in de winterstop flink versterkt."

FC Volendam mist vrijdag nog Kelvin Maynard. De rechtsback kampt met een hamstringblessure, waardoor hij ook maandag tegen Telstar (6-2) winst al ontbrak. Hij zal worden vervangen door Maikel van der Werff of Nick Sjaardema. Mathieu Boots en Melvin Platje ontbreken nog.

FC Oss-coach Hans de Koning weet dat het tegen Volendam lastig zal worden. "Die ploeg heeft zich in de winterstop versterkt met Tim Bakens van Sparta en is daarmee defensief gegroeid", zegt hij op de clubsite. "Aanvallend is de ploeg natuurlijk levensgevaarlijk met spelers als Platje, Rowin van Zaanen en Jack Tuyp."

De trainer put moed uit de vorige ontmoeting met Volendam. "De uitwedstrijd van oktober hebben we nipt met 1-0 verloren, maar we waren minimaal gelijkwaardig aan de Volendammers. Er kan dus van alles gebeuren."

"We hebben reden om positief te zijn en er liggen kansen voor ons", zegt De Koning na een geslaagde voorbereiding. "We gaan er alles aan doen om drie punten in huis te houden en daarmee een goede basis te leggen voor een succesvolle tweede seizoenshelft."