PSV zet Reis per direct op straat

PSV zet Reis per direct op straat

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2010 om 18:58zo 24-01-2010 om 18:58

Jan Reker reageert op de clubsite van PSV teleurgesteld op het noodzakelijke ontslag van Reis. "Dit is een harde maar onvermijdelijke beslissing. We hebben intern intensief en langdurig over de situatie van Jonathan Reis gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat PSV geen andere keus heeft. Alle inspanningen van PSV en met name van hoofdcoach Fred Rutten, hebben helaas niet tot het gewenste resultaat geleid."

Ook de zaakwaarnemer van Reis, Renato Mercato, snapt niets van het gedrag van zijn cliënt. "Ik moet bekennen dat ik erg teleurgesteld en verdrietig ben dat een speler met zoveel potentieel en spelend in een van de beste clubs van de wereld zijn toekomst op deze manier vergooit. Het is onbegrijpelijk dat Jonathan, nadat hij van de club zoveel hulp, begrip en geduld heeft gekregen, zo makkelijk zijn leven en zijn voetbalcarrière opgeeft."

Vooral het feit dat Reis de kans kreeg geholpen te worden aan zijn drugsverslaving maar dit niet wilde zit Mercato dwars. "Dit is voor iedereen een nachtmerrie. We kunnen samen met PSV verklaren dat wij hem niet hebben opgegeven, maar dat hij onze hulp niet heeft willen accepteren. Dat is ontzettend jammer."

PSV kwam in de winterstop achter het drugsgebruik van Reis. De Braziliaan meldde zich te vijf dagen te laat op het trainingskamp in Spanje en bleek opvallend vermoeid te zijn, waarop hij werd teruggestuurd naar Eindhoven. Daar bleek uit bloedtesten dat de spits zich had vergrepen aan het gebruik van verboden middelen.

De carrière van Reis kenmerkt zich door diverse conflicten. Zo haalde hij bij PSV al eens eigenhandig gips van zijn voet en was hij een bekende in het Eindhovense uitgaansleven. Dit seizoen leek Fred Rutten er echter in geslaagd te zijn de spits op het rechte pad te krijgen, maar nu blijkt dat het opnieuw is misgegaan. De twintigjarige Reis woonde in Eindhoven samen met zijn vrouw en kind.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Jonathan Reis

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws