Turken hebben massaal vertrouwen in Hiddink

Turken hebben massaal vertrouwen in Hiddink

18-02-2010 11:06

Een sportcommentator van Hürriyet schrijft onder de kop 'Arme Hiddink' dat het nog moeilijk zal worden van het Turkse team een succes te maken. Volgens de analist heeft Turkije een schrijnend tekort aan goede aanvallende middenvelders.

Verder spreken de Turkse media vooral veel vertrouwen in de nieuwe bondscoach uit. Sportkrant Fotomac pleit ervoor Hiddink ook te betrekken bij de opleiding van talentvolle Turkse jeugdvoetballers. Ook betoogt de krant dat Hiddink succesvol is omdat hij stabiliteit en aanvallend voetbal brengt. "Dat is goed nieuws voor de Turken. Het Turkse nationale team heeft meer potentie dan de teams waar Hiddink eerder mee werkte."

Op de voorpagina van sportkrant Fanatik krijgt Frank Rijkaard meer ruimte dan Guus Hiddink. Logisch: Rijkaard speelt donderdagavond met Galatasaray tegen Atletico Madrid en Hiddink begint pas op 1 augustus. Op de site heeft Fanatik een poll onder de vraag 'Kan het Turkse team onder Hiddink een succes worden?' Maar liefst 55 duizend Turken brachten hun stem uit en 72 procent heeft alle vertrouwen in de Achterhoeker.

ANP