Aston Villa eenvoudig langs Burnley

21-02-2010 18:06

De bezoekers begonnen wel uitstekend aan het duel. Al na tien minuten kwam Burnley op voorsprong. Jack Cork bereikte David Nugent, die de bal doorkopte naar Steven Fletcher. Die kon van dichtbij simpel intikken: 0-1. Twintig minuten later was het weer gelijk. James Milner vond Ashley Young, die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot.

In de tweede helft nam Aston Villa snel afstand van de promovendus. Gabriel Agbonlahor (foto) stuurde Young elf minuten na rust weg aan de linkerflank. De vleugelspeler bereikte Stewart Downing, die de bal rustig achter doelman Brian Jensen schoot. Het was overigens zijn eerste doelpunt voor de club.

Twee minuten later was het 3-1. Na een combinatie tussen Milner en Agbonlahor stond laatstgenoemde alleen voor Jensen. Die bracht redding, maar in de rebound schoot Downing via een Burnley-speler alsnog raak. Enkele minuten later was het duel definitief beslist. Agbonlahor ontsnapte aan de linkerflank en gaf de bal in de loop van Emile Heskey mee. Hij faalde niet: 4-1.

Agbonlahor tekende zo'n twintig minuten voor tijd zelf voor de vijfde treffer van de thuisploeg. Van dichtbij promoveerde hij een prachtige pass van Milner tot doelpunt. Martin Paterson bepaalde de eindstand in de blessuretijd nog op 5-2. Op aangeven van Cork schoot hij de bal in de lange hoek.

De degradatiezorgen voor Burnley houden na de nederlaag aan. Het staat nu negentiende in de Premier League, met 23 punten. Aston Villa klimt in elk geval tijdelijk naar de vierde plaats, door Liverpool, Tottenham Hotspur en Manchester City te passeren.