Burnley geeft Pompey doekje voor het bloeden

Burnley geeft Pompey doekje voor het bloeden

27-02-2010 19:00

Portsmouth sloot zaterdag een bewogen week met een succesje af. De club staat op de rand van een faillissement en riep daarom vrijdag de hulp van de FA in. Wel betekent dit dat de club negen punten in mindering krijgt. Daardoor zal Portsmouth aan het einde van het seizoen vrijwel zeker degraderen.

Zaterdag zorgde de club voor een klein wondertje door op bezoek bij Burnley drie punten binnen te slepen. De start van de bezoekers was voortvarend. Nog voor er een halfuur gespeeld was kwam de ploeg via Frédéric Piquionne op een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Danny Webber werkte hij van dichtbij binnen.

Lang kon Portsmouth niet genieten van de voorsprong. Martin Paterson zorgde acht minuten later voor de gelijkmaker door David James vanaf zestien meter te passeren: 1-1. De aanvaller reageerde attent op een verre uittrap van doelman Brian Jensen. Het was echter Portsmouth dat het betere van het spel had. Met name Piquionne bezorgde de defensie van Burnley volop problemen.

Wel hadden de bezoekers de hulp van de arbiter nodig om op voorsprong te komen. Nadat John Utaka gevloerd werd binnen de lijnen van het strafschopgebied kreeg Pompey een strafschop. Hassan Yebda schoot feilloos binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee drie punten.

Daarmee vindt Pompey, nummer laatst in de Premier League, aansluiting met Burnley dat negentiende staat. Maar met de straf die de club boven het hoofd hangt lijkt dat slechts een doekje voor het bloeden.