Barcelona geeft Stuttgart geen schijn van kans

17-03-2010 23:38

Drie weken geleden had Barcelona nog alle moeite met Stuttgart, wat resulteerde in een 1-1 in Duitsland. Het team van bankzitter Khalid Boulahrouz kwam in Catalonië nooit in de buurt van een stuntje.

Na dertien minuten nam de Barcelona de leiding. Het schakelde razendsnel om na balverlies van Stuttgart en door enkele passes werd Lionel Messi aangespeeld. De Argentijn werd vervolgens geen strobreed in de weg gelegd en haalde van twintig meter uit en zag de bal in de kruising verdwijnen.

Acht minuten later was de wedstrijd al min of meer beslist. Een fenomenale pass van Messi zette Yaya Touré vrij op links en de Ivoriaan speelde Pedro aan, die Jens Lehmann kansloos liet met een inzet van dichtbij. Kort na de pauze was het weer de beurt aan Messi. De aanvaller rukte op met de bal en schoot raak in de korte hoek.

In de rest van de tweede helft kwam Stuttgart er ook niet meer aan te pas, terwijl Barcelona de wedstrijd in een wat lager tempo uitspeelde. Zlatan Ibrahimovic viel in bij de thuisploeg en gaf de assist voor de vierde treffer. De eveneens ingebrachte Bojan Krkic rondde koel af: 4-0.