Inter loopt uit door verlies van AC Milan

24-03-2010 23:40

José Mourinho had Wesley Sneijder rust gegeven voor de thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter. Inter was in de eerste helft beter en besliste het duel dankzij twee goals van Samuel Eto'o binnen vijf minuten. In de 36ste minuut schoot hij raak in de verre hoek en kort daarna klopte hij doelman Rubinho met een prachtige omhaal.

Een kwartier na de pauze zette Maicon de derde op het scorebord. De back werd aangespeeld door Thiago Motta en poeierde hard raak in de korte hoek. Door de zege staat Inter vier punten voor op AC Milan en vier op AS Roma.

Parma-AC Milan 1-0
Voor de tweede keer op rij leed AC Milan puntverlies in de titelstrijd. Waar afgelopen weekend Napoli gelijkwaardig bleek kreeg Milan ditmaal Parma niet op de knieën.

Het was zelfs de thuisploeg dat met de punten aan de haal ging door een goal van Valeri Bojinov. Andrea Pirlo kreeg kort voor tijd rood. Clarence Seedorf stond in de basis bij de Rossoneri. Klaas-Jan Huntelaar zat op de bank.

Bologna-AS Roma 0-2
AS Roma komt door de overwinning bij laagvlieger Bologna op gelijke hoogte met AC Milan. Kort na rust maakte John-Arne Riise de 0-1 en in de slotfase draaide Julio Baptista het duel op slot.